Επιστροφή από τα νησιά με αρνητικό rapid test εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Επιστροφή από τα νησιά με αρνητικό rapid test εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ένα νέο μέτρο για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού

Ένα νέο μέτρο για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, καθώς ζητούν η επιστροφή από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα να γίνεται με rapid test. Επίσης όσον αφορά τα γήπεδα η θέση τους είναι ότι πληρότητα δεν θα πρέπει ξεπερνάει το 80% και θα αφορά μόνο εμβολιασμένους.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θέλει να αυστηροποιηθεί η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, λόγω επικίνδυνης μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και των πάρτι που γίνονται εκεί χωρίς μέτρα προστασίας.

Η πρότασή της επιτροπής προς την κυβέρνηση είναι να γίνεται rapid test για όσους επιστρέφουν από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα για την ανίχνευση του ιού και φυσικά δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Σηματική επισήμανση γίνεται και για τους εργαζόμενους στις μεταφορές που δεν έχουν εμβολιαστεί με σύσταση για rapid test σε εβδομαδιαία βάση.

Για γήπεδα η πρόταση των λοιμωξιολόγων είναι η πληρότητα στις εξέδρες να μην ξεπερνάει το 80% και δικαίωμα εισόδου να έχουν μόνοι όσοι είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.