Συνελήφθη πυροσβέστης για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη πυροσβέστης για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Ο 36χρονος και άλλα δύο άτομα διαμοίραζαν ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο

Ένας 36χρονος πυροσβέστης από τη Ζάκυνθο συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ σε βάρος άλλων δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 7 σκληροί δίσκοι,
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- δύο κινητά τηλέφωνα,
- τάμπλετ και
- κάρτα αποθήκευσης (microSD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.