Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αύξηση κρουσμάτων – Τι θα γίνει με μάσκες και χώρους διασκέδασης

Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αύξηση κρουσμάτων – Τι θα γίνει με μάσκες και χώρους διασκέδασης

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Κυβέρνηση και ειδικοί σχεδιάζουν μια σειρά από μέτρα που θα βάλουν φρένο σε αυτή την πορεία.

Από σήμερα λοιπόν σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο  Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ότι η πρώτη αλλαγή που έρχεται είναι η ενίσχυση του αριθμού των test, με δύο self tests την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. Τα self test θα πρέπει να δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα στην πλατφόρμα.

Ολική επαναφορά της μάσκας

Στο τραπέζι βρίσκεται ξανά το θέμα της χρήσης της μάσκας. Ένα μεγάλο ποσοστό των ειδικών υποστηρίζει και δημόσια ότι κακώς καταργήθηκε η μάσκα και συζητά την επαναφορά της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς μάσκα.

Υπάρχει όμως και μια ομάδα ειδικών οι οποίοι μαζί με την κυβέρνηση είναι υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του καθεστώτος που ήδη ισχύει. Δηλαδή οπωσδήποτε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους.

Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης

Έντονη είναι η σκέψη στους κυβερνώντες για αλλαγή στους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας έτσι ώστε να μπαίνουν σε αυτούς μόνο εμβολιασμένοι. Να έχουμε δηλαδή από 15 Ιουλίου μόνο αμιγείς χώρους και όχι μικτούς, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει εμβόλιο δε θα μπαίνει  σε κανέναν εσωτερικό χώρο.

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης τόσο στην Αττική όσο και στα νησιά. Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για μια βδομάδα, από την πρώτη κιόλας παράβαση. Με τρείς παραβάσεις θα μπαίνει οριστικό λουκέτο.