Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Δύσπιστη έναντι των εμβολίων η πλειοψηφία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Δύσπιστη έναντι των εμβολίων η πλειοψηφία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Δύσπιστη παραμένει η πλειοψηφία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι των εμβολίων για τον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι το 60% των Ελλήνων δηλώνει ότι ανησυχεί για τις μεταλλάξεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, το 60% απαντά αρκετά ως πολύ, το 16% μέτρια, το 19% λίγο ως καθόλου και το 5% δεν απαντά.

Περισσότερο ανησυχούν όσοι έχουν κάνει μόνο την μία δόση του εμβολίου (75%) και λιγότερο (28%) όσοι δεν έχουν προγραμματίσει καν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, μόλις το 14% απαντά ότι σίγουρα θα το κάνει, το 26% ότι μάλλον θα το κάνει, το 21% ότι μάλλον δεν θα το κάνει, το 36%  ότι σίγουρα δεν θα το κάνει και το 3% δεν απαντά.

Στην ερώτηση πότε θα κάνετε το εμβόλιο, μόλις το 16% απαντά σύντομα, άλλο ένα 16$ απαντά μετά από 2-3 μήνες, το 24% απαντά αρκετά αργότερα και το 40% απαντά ποτέ, ενώ το 4% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων με επαφή με πολύ κόσμο, το 49% απαντά σίγουρα ναι, το 16% μάλλον ναι, το 9% μάλλον όχι, το 19% σίγουρα όχι και το 7% δεν απαντά.