Δήμαρχος Αλίμου για πάρτι: Μολύνθηκαν πάνω από 100 άτομα – Πρόβλημα στην αντίληψη των μέτρων

Δήμαρχος Αλίμου για πάρτι: Μολύνθηκαν πάνω από 100 άτομα – Πρόβλημα στην αντίληψη των μέτρων

«Υπήρξε μια μεγαλύτερη αισιοδοξία και χαλαρότητα, με το με το να βγάλουμε τις μάσκες, από όσο σήκωνε η περίσταση»

Για το θέμα των κρουσμάτων στα νότια προάστια μετά από το πάρτι που έγινε σε γνωστό beach bar του Αλίμου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

«Παρότι τόσο καιρό όλα τα μαγαζιά στην παραλία είχαν μια καλή λειτουργία, άνω του μέσου όρου, έφτασε μια βραδιά, ένα πάρτι, για να εκτινάξουν τα κρούσματα, να γίνει υπερμετάδοση και να μολυνθούν πάνω από 100 άτομα, με την συμμετοχή σχολείων της περιοχής για την λήξη της σχολικής χρονιάς», επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αλίμου.

«Ούτε τα μαγαζιά θα βγάλουν τα σπασμένα σε μια εβδομάδα, έναν ή δύο μήνες, ούτε μπορούμε την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί και την πίεση που έχουμε ως κοινωνία, να την εκτονώσουμε με τυφλές κινήσεις, γιατί θα το πληρώσουμε ακριβά. Από την πρώτη μέρα που άνοιξε η εστίαση, εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε συνεχώς από πάνω, ελέγχουμε πώς τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην εστίαση και την διασκέδαση. Τα παιδιά είναι πάρα πολύ πιεσμένα, το καταλαβαίνω, αλλά για μία βραδιά, θα ταλαιπωρηθεί η υγεία τους, θα ταλαιπωρηθούν οι γονείς τους ενώ κινδυνεύουν να χάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Ο δήμαρχος Αλίμου, κάνει λόγο για πρόβλημα στην σύλληψη των μέτρων «από το καλημέρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, «επιτρέπεται το αλκοόλ και η μουσική, επιτρέπεται να είναι ο κόσμος μέσα, αλλά πρέπει να κάθεσαι. Έχει πρόβλημα, αυτό. Ξαναμίλησα με τους καταστηματάρχες και μου είπαν ότι είναι σε όλα συνεπείς, όταν όμως σηκώνεται ο κόσμος να χορέψει, εκεί αδυνατούν να τους καθίσουν κάτω. Όταν πρότεινα να χαμηλώσουν την μουσική για να μην τους παροτρύνουν να χορέψουν, μου είπαν, ότι αφού μου επιτρέπεται από τον νόμο γιατί να μην το κάνω. Και το μήνυμα καμιά φορά που εκπέμπουμε κεντρικά ως πολιτεία δεν είναι αυτό που πρέπει. Υπήρξε μια μεγαλύτερη αισιοδοξία και χαλαρότητα, με το να βγάλουμε τις μάσκες, από όσο σήκωνε η περίσταση», σημείωσε ο κ. Κονδύλης.

Μάλιστα, επεσήμανε πως από την στιγμή που ξεκίνησε η μουσική μέχρι τις 15 Ιουλίου με τα νέα μέτρα μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα με τους παλιότερους κανονισμούς, χωρίς την ποσόστοση και χωρίς να είναι covid free ένα κατάστημα, επιτρέποντας έτσι την λειτουργία των καταστημάτων με πολλά μέτωπα ανοιχτά σε κινδύνους.

Όσο αφορά το πώς εκτιμά ο δήμαρχος Αλίμου, πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα της περιοχής το προσεχές διάστημα, τόνισε πως «σχεδόν στο σύνολό τους τα καταστήματα θα γίνουν Covid free. Θέλουν και οι ίδιοι να είναι πιο ασφαλείς και το προσωπικό τους, και να μπορούν να βάλουν περισσότερο κόσμο μέσα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...