Την ενοχή των 8 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας στη υπόθεση Γιακουμάκη

Την ενοχή των 8 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας στη υπόθεση Γιακουμάκη

Η πρόεδρος κατακεραύνωσε τη μάρτυρα-καθηγήτρια λέγοντας ότι η στάση της δεν ήταν υπεύθυνη

Σταθερή στην άποψή της έμεινε η η εισαγγελέας στην υπόθεση του Β. Γιακουμάκη, καθώς ζήτησε την ενοχή των κατηγορούμενων για τους οκτώ κατηγορούμενους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά την συνέχιση της δίκης που ξεκίνησε και πάλι σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους κατηγορούμενους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε στα συμβάντα της περιόδου του 2015 και εξετάζοντας την μάρτυρα, η οποία ήταν καθηγήτρια στην Γαλακτκομική Σχολή Ιωαννίνων, σημείωσε δηκτικά ότι η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη.

«Προλαμβάνουμε αυτές τις καταστάσεις ώστε να μην συμβεί κάτι χειρότερο. Έπρεπε να ήσασταν πιο αυστηρή» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του δικαστηρίου, αφού λίγο νωρίτερα η καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής κ. Παπαπέτρου είχε δηλώσει ότι μιλώντας με την μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη, της ανέφερε μόνο το «καψώνι» για το νερό.

Καταπέλτης κατά της μάρτυρος ήταν και η εισαγγελέας έδρας, υπογραμμίζοντας πως της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είδε γρατσουνιές στην άκρη των δακτύλων του Γιακουμάκη, ενώ γνώριζε ότι δεν έκανε αγροτικές δουλειές.