Αντίκρισαν τον… νεκρό να ζητάει τη σύνταξή του

Αντίκρισαν τον… νεκρό να ζητάει τη σύνταξή του

Ο ηλικιωμένος περίμενε 5 χρόνια να πάρει σύνταξη και στο ΚΕΠ τον ενημέρωσαν για τον... θάνατό του

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Δήμο Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ένας ηλικιωμένος έμαθε ότι είναι... νεκρός, όταν πήγε να ρωτήσει για την τύχη της σύνταξής του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, ο ηλικιωμένος από την Γέργερη περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη την απίστευτη περιπέτειά του. Συγκεκριμένα, ο απόμαχος της ζωής είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί τον Απρίλιο του 2016. Μην έχοντας πάρει ούτε καν προσωρινή σύνταξη αυτά τα 5 χρόνια, απευθύνθηκε πρόσφατα στο ΚΕΠ του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να μάθει τι γίνεται.

Εκεί προς έκπληξή του ενημερώθηκε, ότι η σύνταξή του δεν εκδόθηκε, γιατί σύμφωνα με το σύστημα έχει... πεθάνει. Ο ηλικιωμένος που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, ερωτηθείς πώς τα βγάζει πέρα 5 χρόνια τώρα, απάντησε: "Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;"

Στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να "απαγκιστρωθεί" από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.