Κορονοϊός: Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών μηχανισμών τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Κορονοϊός: Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών μηχανισμών τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Αυστηροί έλεγχοι και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα

Σε αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, αλλά και μπόνους για τους συνεπείς επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της ψυχαγωγίας, προσανατολίζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού που διαπιστώνεται κυρίως σε νυχτερινά κέντρα.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ Open, στο «στόχαστρο» των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα μπουν το αμέσως προσεχές διάστημα νυχτερινά κέντρα και κλαμπ στα νότια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση κρουσμάτων που διενήργησε η Πολιτική Προστασία, προέκυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων στην Αττική και ειδικά στα νότια προάστια, προέρχονται από νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αυστηροποιήσει τις ποινές για τους παραβάτες επιχειρηματίες, επιβάλλοντας απευθείας αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, που θα εντοπίζεται να μην τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, αντί του προστίμου που προβλέπεται μέχρι σήμερα για την πρώτη παράβαση και την αναστολή λειτουργίας αν το ίδιο κατάστημα βρεθεί υπότροπο.