Τραγικό δυστύχημα – Πνίγηκαν 20 λαθρομετανάστες

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια 28 λαθρομεταναστών, να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι 20 από αυτούς βρήκαν το θάνατο όταν ανοιχτά της Λέσβου, η βάρκα στην οποία επέβαιναν έβαλε νερά και τελικά βούλιαξε.

Οι άτυχοι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ οι περισσότεροι δεν άντεξαν στα παγωμένα νερά και πνίγηκαν Ήδη το λιμενικό έχει περισυλλέξει 20 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ναυαγών. Ενα άτομο εντοπίστηκε ζωντανό και σύμφωνα με τα όσα είπε, στη βάρκα ήταν και δύο Τούρκοι που μετέφεραν τους μετανάστες.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ, ενώ από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Από την κατάθεση διασωθέντος προέκυψε ότι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λευκή βάρκα, η οποία ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, από άγνωστη τουρκική ακτή με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο διασωθείς, μετά από μία πορείας στη θάλασσα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και υψηλού κυματισμού, η βάρκα βυθίστηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων από ξηρά και θάλασσα, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής – Ακτοφυλακής, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της Κυριακής.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες από το τραγικό συμβάν, που δημοσίευσε το lesvosnews.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί βίντεο με σκληρές εικόνες την ώρα περισυλλογής των άτυχων μεταναστών