Σπείρα διαρρηκτών είχε «ρημάξει» κατοικίες στη Λάρισα

Σπείρα διαρρηκτών είχε «ρημάξει» κατοικίες στη Λάρισα

Εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις ενώ δύο εκ των τεσσάρων δραστών εμπλέκονται σε άλλες 13 διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας 25 διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε οικίες της Λάρισας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων ημεδαπών δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 26-09-2019 έως 01-02-2020 οι δράστες είχαν ενωθεί μεταξύ τους με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κατά τις απογευματινές έως πρώτες πρωινές ώρες μετέβαιναν με δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα κυρίως σε πολυκατοικίες της πόλης της Λάρισας και διαρρήγνυαν διαμερίσματα, ως επί το πλείστον του πρώτου ορόφου, στα μπαλκόνια των οποίων αναρριχούνταν από την πίσω πλευρά της οικοδομής, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις κλοπής, 25 τετελεσμένες και μία απόπειρα, ενώ οι δράστες αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 46.900 ευρώ και 50 δολαρίων ΗΠΑ, συλλεκτικά χαρτονομίσματα και νομίσματα, 20 χρυσές λίρες, καθώς και πλήθος κοσμημάτων.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων, στις 8-2-2020 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός από τους δράστες, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο και διέφυγε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς για τη συγκοινωνία, ενώ έκτοτε διακόπηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δύο από τους δράστες εμπλέκονται και στις 13 κλοπές από οικίες, 11 τετελεσμένες και δύο απόπειρες, που διαπράχθηκαν από 16-05-2020 έως 26-08-2020 στο κέντρο της Λάρισας και περιμετρικά αυτού και για τις οποίες έχει συλληφθεί ένας από τους δράστες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών και λοιπών συνεργών τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.