ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καπνιστό σολομό

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καπνιστό σολομό

Περιέχει ισταμίνη σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο

Καπνιστό σολομό που δεν θεωρείται ασφαλής για κατανάλωση ανακαλεί ο ΕΦΕΤ.

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος ”Επίσημος Έλεγχος για τον Προσδιορισμό Ισταμίνης σε Προϊόντα Αλιευμάτων” έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “AURORA SALMON – Καπνιστός σολομός σε φέτες (smoked salmon)”, με αριθμό παρτίδας L 211821 (27/05/21) και ημερομηνία ανάλωσης 26/07/21, βάρους 200 γρ., το οποίο παράγεται από την εταιρεία ”AURORA SALMON S. A.” που έχει έδρα στον Πειραιά (μονάδα επεξεργασίας στη Λαμία)» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιείχε ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο» συμπληρώνει ο ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ όπως τονίζει απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...