Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να κυριαρχήσει έως τις 15 Αυγούστου στην Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να κυριαρχήσει έως τις 15 Αυγούστου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1.000 και στις αρχές Σεπτεμβρίου 1.500

Τον κίνδυνο της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στη χώρα, επεσήμανε o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος ανάσχεσής της είναι ο εμβολιασμός.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε, ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού μπορεί να έχει κυριαρχήσει στη χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου. «Ο ρυθμός καθόδου των κρουσμάτων έχει αντιστραφεί. Η μετάλλαξη Δέλτα παίζει μεγάλο ρόλο. Και η νιγηριανή μετάλλαξη έπαιξε ρόλο στην αντιστροφή πορείας, γιατί η Δέλτα δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πολύ. Η Δέλτα έχει την δυναμική να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1.000, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου 1.500. Τόνισε δε, ότι «είναι απαραίτητο να πάρουμε μέτρα. Μέτρα σημαίνει να εμβολιαστούμε γρήγορα και χωρίς αμφιβολίες». «Αν το 83% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου, τότε μπορούμε μετά τα 1.500 κρούσματα να είμαστε σε θετική πορεία. Εάν αυτό δεν το πετύχουμε, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει να πάμε στην λογική των μέτρων» πρόσθεσε.