Καύσωνας: Πώς να προστατεύσετε τα κατοικίδια – Ποιες ράτσες κινδυνεύουν περισσότερο

Καύσωνας: Πώς να προστατεύσετε τα κατοικίδια – Ποιες ράτσες κινδυνεύουν περισσότερο

Μερικές απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές

Κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη (01/07) το δεκαήμερο καύσωνα που χτυπάει τη χώρα, με τον υδράργυρο να βρίσκεται στο «κόκκινο», κάτι που, εκτός από τους ανθρώπους, πλήττει και τα κατοικίδιά μας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κτηνίατρος Στέφανος Μπάτσας υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, δίνοντας μερικές απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές.

Όπως είπε, φροντίζουμε να πηγαίνουμε βόλτα τα κατοικίδιά μας πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν δηλαδή οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. «Αν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας για 7 περίπου δευτερόλεπτα στην άσφαλτο τότε σημαίνει ότι και το ζώο μας μπορεί να περπατήσει στην άσφαλτο χωρίς να κάψει τις πατούσες του»

Επίσης η παραμονή των ζώων σε δροσερά μέρη είναι εξίσου σημαντική, όπως και η πρόσβασή τους σε καθαρό νερό για να πίνουν. «Ας μην ξεχνάμε και τα αδέσποτα. Όπου μπορούμε ας βάζουμε ένα δοχείο με νερό γι’ αυτά» πρόσθεσε.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες «δεν αφήνουμε ποτέ το ζώο μέσα στο αυτοκίνητο» τόνισε ο κ. Μπάτσας, προσθέτοντας ότι «σκεφτόμαστε όπως θα σκεφτόμασταν αν είχαμε ένα μικρό παιδί».

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Μπάτσας μιλά και για τις ράτσες σκύλων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον καύσωνα, όπως είναι οι βραχυκεφαλικές: