Self test: Πότε ξεκινά η διάθεση των 4 δωρεάν τεστ – Τι αλλάζει με τους εμβολιασμένους

Self test: Πότε ξεκινά η διάθεση των 4 δωρεάν τεστ – Τι αλλάζει με τους εμβολιασμένους

Τι αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Τέσσερα self test δωρεάν θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν από αύριο, Πέμπτη (01/07) οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τα self test θα διατίθενται από αύριο έως και το μεθεπόμενο Σάββατο (07/07), ενώ δικαιούχοι είναι και οι πολίτες από 18 έως 30 ετών.

Πλέον, οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από αυτόν, δεν θα λαμβάνουν self test.

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, η λειτουργία της πλατφόρμας διάθεσης self test θα ανασταλεί από το ερχόμενο Σάββατο (03/07) στις 17:00 έως τη Δευτέρα (05/07) στις 08:00.

Self test: Διάθεση και από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η δυνατότητα διάθεσης self test δίνεται και σε σουπερμάρκετ και παντοπωλεία.

«Η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρχει άρνηση από τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να διαθέσει τα τεστ αυτά», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της τροπολογίας, σκοπός ήταν η αύξηση των σημείων δωρεάν διάθεσης αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου για την περίοδο του καλοκαιριού.