Θρήνος στην Καβάλα: Πέθανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες του 2019

Θρήνος στην Καβάλα: Πέθανε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες του 2019

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Στον πένθος βυθίστηκε η Καβάλα στο άκουσμα της είδησης ότι η «πρώτη των πρώτων» στις πανελλήνιες του 2019 άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον καρκίνο.

Ο λόγος για τη Μυρτώ Φουρουντζόγλου, μαθήτρια από την Καβάλα, η οποία το καλοκαίρι του 2019 «χτύπησε» την κορυφή στη βαθμολογία και «πέρασε» στην Ιατρική, όπως είχε ονειρευτεί.

Ωστόσο, αμέσως μετά η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Πάλεψε με την ασθένεια για δύο χρόνια, ωστόσο δεν τα κατάφερε, όπως αναφέρει το kavalapost.gr.

Η Μυρτώ, εκτός από αριστούχος μαθήτρια και φοιτήτρια Ιατρικής, ήταν και διακεκριμένη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΩΚ Κοσμάς Χαρπαντίδης αναφέρει τα εξής: «Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς και την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας Μυρτώς Φουρουντζόγλου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο διακεκριμένες μαθήτριες του ΔΩΚ και διακρίθηκε για την αγάπη της για την μουσική και για το ήθος της».

Συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι του 2019 με αφορμή την πρωτιά της:

Καβάλα: Το «αντίο» της δασκάλας της

Με μία ανάρτηση στο Facebook η δασκάλα της Μυρτούς την αποχαιρετά, εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό γεγονός.

«To σχολείο μας αποχαιρετά την αγαπημένη μας μαθήτρια Μυρτώ Φουρουτζόγλου. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μας Μυρτώ, θα σε θυμάμαι για πάντα.
Η δασκάλα σου,
Σοφία Σαρικλόγλου» γράφει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...