Οι αλλαγές σε ψυχαγωγία και εστίαση και τα προνόμια των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού

Οι αλλαγές σε ψυχαγωγία και εστίαση και τα προνόμια των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού

Τι συμβαίνει με την πληρότητα των χώρων - Διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα - Θετική η ανταπόκριση των νέων μετά την ανακοίνωση του Freedom pass

Προχωράει στο σχεδιασμό της η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε σήμερα (29/6) τα προνόμια των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού για την εστίαση και την ψυχαγωγία.

Οι εμβολιασμένοι θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας με ζωντανά θεάματα και ακροάματα, όπως ανοικτά θέατρα, συναυλίες και παραστάσεις.

Σε αμιγείς χώρους μόνο για εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη 2η δόση ή για νοσήσαντες εντός του τελευταίου 6μήνου, η πληρότητα θα είναι 85% χωρίς μάσκα.

Σε αντίστοιχους μεικτούς χώρους με μη εμβολιασμένους που διαθέτουν αρνητικό τεστ, η πληρότητα εξαρτάται από τον αριθμό των καθήμενων.

Στο 75% για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους, 70% σε χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους και 65% σε χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους, ενώ υποχρεωτικά άπαντες θα φορούν παντού μάσκα.

Στα γήπεδα, ανοικτά και κλειστά, θα έχουν δικαίωμα εισόδου από τις 15 Ιουλίου μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο 6μηνο.

Η πληρότητα ορίστηκε στο 85%, με τη μάσκα υποχρεωτική για όλους και είσοδο για τους ανήλικους με self test ενώ η πόρτα για τους ανεμβολίαστους θα είναι κλειστή.

Ερωτήσεις - Διευκρινίσεις

-Πως θα αναγνωρίζω αν ο χώρος είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μικτός;
Θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο

- Ανεμβολίαστος που αρνείται το τεστ,  μπαίνει σε εστιατόριο, μπαρ κλπ;
Θα απαγορεύεται η είσοδος

- Καλύπτεται νομικά ο επιχειρηματίας;
Ναι. Κοινή υπουργική απόφαση

- Σελφ τεστ γίνεται δεκτό;
Όχι, μόνο pcr ή rapid

-Η υποχρεωτικότητα αφορά και τους υπαλλήλους;
Όχι. Αφορά μόνο τους πελάτες.

-Από ποιον θα γίνεται ο έλεγχος;
Ίδιες αρχές που γίνονται και σήμερα

Βοήθησε το Freedom Pass

Εξάλλου, η κάρτα «Ελευθερίας» με το προβεβλημένο voucher των 150 ευρώ, βρήκε ανταπόκριση από τους δικαιούχους νέους 18 – 25 ετών.

Με το «καλημέρα» χθες κλείστηκαν πάνω από 18.000 ραντεβού όταν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τα 8.000 με 9.000.

Η Aegean μάλιστα διπλασιάζει το 150άρι του freedom pass καθώς για κάθε 1 ευρώ που θα δίνουν οι νέοι σε εισιτήριο θα παίρνουν ακόμα 1 ευρώ για ταξίδια από 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022.