Δικηγόρος συζυγοκτόνου για γονική μέριμνα Λυδίας: Σε 30 μέρες θα δούμε αν θα του αφαιρεθεί οριστικά

Δικηγόρος συζυγοκτόνου για γονική μέριμνα Λυδίας: Σε 30 μέρες θα δούμε αν θα του αφαιρεθεί οριστικά

«Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο»

Στην οικογένεια της Καρολάιν πήγε η προσωρινή αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Την πρώτη αντίδραση του συζυγοκτόνου, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας από την οικογένεια της Κάρολαϊν, μετέφερε ο δικηγόρος του, Αλέξαναδρος Παπαϊωαννίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» σημείωσε ότι «αυτό που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο εντολέας μου είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανήλικο τέκνο του» προσθέτοντας ότι η πρώτη και τελευταία σκέψη είναι για το παιδί και η εξασφάλιση του.

Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον ίδιο, ο συνήγορος του 33χρονου, επισήμανε ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο. Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συζυγοκτόνος,ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μεταμελημένος για την πράξη του, ενώ σχετικά με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζοντάς τον ψυχρό και κυνικό, είπε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα και ότι ο εντολέας του δεν έχει δείξει να τον απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. «Αυτό που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί», επανέλαβε.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εργάζεται μέσα στις φυλακές, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι κάθε κρατούμενος πάντα του τίθεται η επιλογή να εργαστεί σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Τόνισε δε ότι για κάθε κρατούμενο που εργάζεται υπάρχει ένας ευεργετικός υπολογισμός στην ποινή, όχι όμως για τις ποινές που επισείουν ισόβια κάθειρξη.