Δικηγόρος συζυγοκτόνου για γονική μέριμνα Λυδίας: Σε 30 μέρες θα δούμε αν θα του αφαιρεθεί οριστικά

Δικηγόρος συζυγοκτόνου για γονική μέριμνα Λυδίας: Σε 30 μέρες θα δούμε αν θα του αφαιρεθεί οριστικά

«Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο»

Στην οικογένεια της Καρολάιν πήγε η προσωρινή αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Την πρώτη αντίδραση του συζυγοκτόνου, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας από την οικογένεια της Κάρολαϊν, μετέφερε ο δικηγόρος του, Αλέξαναδρος Παπαϊωαννίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» σημείωσε ότι «αυτό που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο εντολέας μου είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανήλικο τέκνο του» προσθέτοντας ότι η πρώτη και τελευταία σκέψη είναι για το παιδί και η εξασφάλιση του.

Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον ίδιο, ο συνήγορος του 33χρονου, επισήμανε ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο. Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συζυγοκτόνος,ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μεταμελημένος για την πράξη του, ενώ σχετικά με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζοντάς τον ψυχρό και κυνικό, είπε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα και ότι ο εντολέας του δεν έχει δείξει να τον απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. «Αυτό που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί», επανέλαβε.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εργάζεται μέσα στις φυλακές, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι κάθε κρατούμενος πάντα του τίθεται η επιλογή να εργαστεί σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Τόνισε δε ότι για κάθε κρατούμενο που εργάζεται υπάρχει ένας ευεργετικός υπολογισμός στην ποινή, όχι όμως για τις ποινές που επισείουν ισόβια κάθειρξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...