Γλυκά Νερά: Οι διάλογοι του 33χρονου πιλότου με την ψυχολόγο που τον «πρόδωσαν»

Γλυκά Νερά: Οι διάλογοι του 33χρονου πιλότου με την ψυχολόγο που τον «πρόδωσαν»

Τι είχε προσέξει η ειδικός στη συμπεριφορά του

Ακόμη και την σύμβουλο ψυχικής υγείας προσπαθούσε να χειριστεί ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε όπως ομολόγησε την Καρολάιν. Έτσι λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία, ο 33χρονος επισκέφθηκε τη σύμβουλο ψυχικής υγείας επιχειρώντας να εκμαιεύσει από εκείνη τα όσα της είχε πει η Καρολάιν, στοιχεία δηλαδή που ενδεχομένως θα πρόδιδαν την ενοχή του.

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε αποκλειστικά τους διαλόγους του συζυγοκτόνου με την σύμβουλο ψυχικής υγείας μετά τη στυγερή δολοφονία.

Στις 28 Μαΐου, 17 μέρες μετά το έγκλημα, ο συζυγοκτόνος επισκέφθηκε τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, με πρόθεση να εκμαιεύσει πληροφορίες από την κατάθεσή της στην αστυνομία αλλά και από τις συνεδρίες που είχε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 με την 20χρονη.

Ο 33χρονος ρωτούσε επίμονα την σύμβουλο για το αν θυμόταν για τους καυγάδες τους, για τους οποίους μιλούσε η Καρολάιν, ενώ εκείνη απαντούσε σχεδόν διπλωματικά: «Λέγαμε πάρα πολλά. Oλα τα ζευγάρια καυγαδίζουν, αυτά είναι ανούσια».

Ο δολοφόνος «προδόθηκε» από πολλές κινήσεις του στις λίγες συνεδρίες του με την σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Η επαγγελματίας είχε υποψιαστεί την ενοχή του, καθώς ο 33χρονος προσπαθούσε να κλάψει , δεν την κοίταζε στα μάτια και σήκωνε το βλέμμα του πάρα μόνο όταν εκείνη κοιτούσε τις σημειώσεις της.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν έλεγε ότι προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος του, ενώ η ειδικός είχε προσέξει μέχρι και την κόρη των ματιών του, που πρόδιδε την ψυχρότητά του.

Στην τελευταία τους συνεδρία, η σύμβουλος ψυχικής υγείας είχε βεβαιωθεί για την ενοχή του δράστη και ενημέρωσε τη δικηγόρο της, η οποία με τη σειρά της ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές.

Ανησυχούσε γιατί ήξερε πολλά

Ο 33χρονος πιλότος μετά το έγκλημα έπαιρνε τηλέφωνο την σύμβουλο ψυχικής υγείας ανά τακτά διαστήματα καθώς φαίνεται πως την φοβόταν, γιατί ήξερε ότι γνωρίζει πολλά.

Όπως μετέδωσε το Star ήταν ιδιαίτερα χειριστικός απέναντί της. Όταν άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες περί ενοχής του για τη δολοφονία της Καρολάιν, η σύμβουλος ψυχικής υγείας είχε δεχθεί πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Η ίδια όταν του τηλεφώνησε για να ζητήσει τη συγκατάθεσή του για να μιλήσει δημόσια, πήρε την εξής απάντηση: «Από εσάς κρέμομαι. Να πείτε ότι ήμασταν αγαπημένοι, ότι ήμασταν καλά».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας αποκαλύπτει στο Star ότι μετά την Πρωτοχρονιά η Καρολάιν ήταν πολύ ταραγμένη και είχε μια έντονη ανησυχία και έναν φόβο.