Καταδίωξη και ακινητοποίηση με πυροβολισμούς τουρκικού ταχύπλοου στο Καστελόριζο

Καταδίωξη και ακινητοποίηση με πυροβολισμούς τουρκικού ταχύπλοου στο Καστελόριζο

Το Λιμενικό συνέλαβε τους δύο επιβαίνοντες και προσήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα

Σε καταδίωξη-θρίλερ εξελίχθηκε ο συναγερμός που σήμανε στο Λιμενικό για ένα τουρκικό ταχύπλοο, το οποίο κινούνταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Καστελόριζο.

Όπως μετέδωσε το OPEN, την Τρίτη στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα, το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε σκάφος του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους κοντά στο ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο.

Άμεσα οι λιμενικοί, κάνοντας χρήση σειρήνας ζήτησαν από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να σταματήσουν, αλλά δεν συμμορφώθηκαν. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινούμενος μάλιστα αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού.

Τότε οι άνδρες του λιμενικού, έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου, καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος. Παράλληλα συνέλαβαν τους δύο επιβάτες τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο αλλοδαποί, που δεν φέρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και το μεσημέρι της Πέμπτης προσήχθησαν ενώπιον εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν για αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι και έχει ενδιαφέρον να φανεί τις θα υποστηρίξουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...