Είχαν δημιουργήσει χασισοφυτεία και παρασκεύαζαν ακόμη και… βούτυρο κάνναβης

Είχαν δημιουργήσει χασισοφυτεία και παρασκεύαζαν ακόμη και… βούτυρο κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Δύο Έλληνες ηλικίας 42 και 49 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας καθώς είχαν δημιουργήσει χασισοφυτεία σε… ντουλάπα και από την παραγωγή της παρασκεύαζαν ακόμη και… βούτυρο κάνναβης!

Οι αστυνομικοί από την Κοζάνη είχαν πληροφορίες για την δράση των χασισοκαλλιεργητών και μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., οργάνωσαν επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου ήξεραν ότι κατοικούν οι δράστες. Αφού τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες, οι συνάδελφοί τους της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης ερεύνησαν τις κατοικίες τους και βρήκαν τη ντουλάπα που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, εξοπλισμένη με 14 λάμπες φωτισμού, δύο ανεμιστήρες και ένα θερμόμετρο.

Σε αυτήν, οι δράστες καλλιεργούσαν 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 84 εκατοστών, από τα οποία είχαν ήδη τρυγήσει συνολικά 229,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 42 γραμμάρια μικτά φύλλα και 12 κλαδιά κάνναβης. Στον χώρο κατασχέθηκαν ακόμη δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα ψαλίδι περιποίησης και ένας παρασκευαστής… βουτύρου κάνναβης!

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους και 72 χαρτάκια εμποτισμένα με το παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD, ενώ κατασχέθηκαν και 2.650 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση.