Κορονοϊός: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κορονοϊός: Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Στον εισαγγελέα βρέθηκαν για τον θάνατο 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων

Απέναντι στον ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο διοικητικός Διευθυντής και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι για την υπόθεση μετάδοσης κορονοϊού εντός του νοσοκομείου. Οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους, για το αδίκημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοϊού, έφυγαν ελεύθεροι από το γραφείο του ανακριτή. Σε τρεις από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 10.000 και 6.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που διατάχθηκε με αφορμή τον θάνατο 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων, σήμανε πριν από περίπου ένα χρόνο την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης σε βάρος των φερόμενων ως πρωταγωνιστών.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις ενώ την ίδια περίοδο ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» σε ανακοίνωση του είχε υποστηρίξει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

Σε δήλωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος , Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης υποστήριξαν ότι με τις απολογίες «αποδομήθηκε το κατηγορητήριο και αποδείχθηκε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορονοϊού».

«Η επέλαση του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις , όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα , που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι.