Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος ζήτησε να μην προφυλακιστεί και τα έριξε στην Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος ζήτησε να μην προφυλακιστεί και τα έριξε στην Καρολάιν

 «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι», ανέφερε στο υπόμνημα του - Προσπαθεί να μετατοπίσει το βάρος στην αδικοχαμένη 20χρονη

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει ο 33χρονος πιλότος, ο οποίος και στο υπόμνημά του επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την δολοφονία της Καρολάιν. Ο καθ' ομολογία δράστης επιχείρησε, στο οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημα του, να αμβλύνει την «εικόνα» του ψυχρού δολοφόνου ενώ παράλληλα κατηγόρησε την άτυχη κοπέλα ότι ήταν επιθετική εναντίον του.

Μάλιστα, ζήτησε να μην κρατηθεί προσωρινά υποστηρίζοντας πως «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι» και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Βεβαίως αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν τον βοήθησαν να αποφύγει την προφυλάκιση στον Κορυδαλλό.

«Ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 33χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, υποστήριξε ότι έχει «μετανιώσει πραγματικά» για την πράξη του. «Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα.» ανέφερε στο υπόμνημα του και στη συνέχεια μίλησε για την σχέση του με την Καρολάιν λέγοντας πως «καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της» υπήρξε η απώλεια της πρώτης της εγκυμοσύνης. «Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος μίλησε με λεπτομέρειες για την γνωριμία του με την ανήλικη τότε Καρολάιν αλλά και την απόφαση τους να παντρευτούν το 2019. «Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

Η Καρολάιν έμενε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο» είπε και συνέχισε:

«Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας, ….»

Ο 33χρονος μίλησε και για την μεγάλη αδυναμία που έχει στην κόρη του λέγοντας: «Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια».

Ο κατηγορούμενος περιγράφει πως «καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απόφαση του ζευγαριού να επισκεφθούν ψυχολόγο λέγοντας πως η Καρολάιν ήταν εκείνη που τελικά επέλεξε να μην συνεχίσει τις συνεδρίες.

«Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις»

Στη συνέχεια επικαλέστηκε όσα έχει πει για το «τραγικό γεγονός» στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Την ίδια ώρα, ισχυρίζεται ότι: «ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».