Δημοσκόπηση Open: Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό, την εγκληματικότητα και το εργασιακό

Δημοσκόπηση Open: Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό, την εγκληματικότητα και το εργασιακό

Πώς κρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους

Την δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την δημόσια ασφάλεια, αλλά και τις αλλαγές στα εργασιακά, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 54% απαντά αρνητικά και το 42% θετικά, ενώ το 4% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, το 46% απαντά θετικά, το 41% αρνητικά και το 13% δεν απαντά.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων σε ποσοστό 57%, έναντι 32% που αντιτίθενται και 11% που δεν απαντούν.

Όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας σε σχέση με 3 χρόνια πριν, το 48% απαντά ότι αισθάνεται λιγότερο ασφαλές, το 33% το ίδιο, το 12% περισσότερο και το 7% δεν απαντά.

Τέλος, όσον αφορά στα εργασιακά και ειδικότερα εάν με την δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζόμενους, το 55% απαντά αρνητικά, το 28% θετικά και το 17% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών σε ολόκληρη την Ελλάδα.