Βασιλακόπουλος για AstraZeneca: Απειροελάχιστος ο κίνδυνος θρόμβωσης με την δεύτερη δόση

Βασιλακόπουλος για AstraZeneca: Απειροελάχιστος ο κίνδυνος θρόμβωσης με την δεύτερη δόση

«Δεν πρέπει να το πάρουμε σαν λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε ή να καθυστερήσουμε τον εμβολιασμό»

Για σοβαρή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κοροναϊού έκανε λόγο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αλλά όπως προειδοποίησε «δεν πρέπει να το πάρουμε σαν λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε ή να καθυστερήσουμε τον εμβολιασμό, γιατί έτσι δεν θα επιτύχουμε την «ανοσία της αγέλης».

Σχολιάζοντας την δήλωση του Ιταλού pρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ότι δεν θα κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, αλλά με άλλο εμβόλιο δηλώνοντας μάλιστα ότι «η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής» ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε:

«Προφανώς αυτό δημιουργεί προβληματισμό στον κόσμο. Eπιστημονικά είναι λάθος αυτό που δήλωσε ο Ντράγκι, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μελέτες για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού με διαφορετικά εμβόλια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός με διαφορετικά εμβόλια «έχει περισσότερες παρενέργειες, δεν έχει αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα» και πρόσθεσε ότι είναι «απειροελάχιστος ο κίνδυνος θρόμβωσης με την δεύτερη δόση AstraZeneca».