Νέα μαρτυρία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα

Νέα μαρτυρία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα

Τι λέει η γειτόνισσα του ζευγαριού στην συμπληρωματική της κατάθεση - Καταπέλτης ο... εκπαιδευτής του πιλότου για την κοροϊδία που δέχθηκε από τον δράστη

Μια νέα μαρτυρία προστίθεται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και δείχνει την τραγικότητα της δολοφονίας της Καρολάιν, καθώς προέρχεται από τη γειτόνισσα του ζευγαριού.

Ένα ακόμη στοιχείο που ερχόταν σε "κόντρα" με τους ισχυρισμούς του πιλότου περί βίαιης εισβολής ληστών ήταν και η μαρτυρία της γειτόνισσας του ζευγαριού η οποία αναφέρει ότι το μόνο που άκουσε το το βράδυ του φονικού ήταν το κλάμα του σκύλου της Καρολάιν. Η γυναίκα διευκρινίζει ότι η ίδια κοιμάται ελαφριά και πως τα σπίτια είναι μεσοτοιχία και ακούγονται οι ήχοι , ακόμη και το νιαούρισμα της γάτας.

Στην συμπληρωματική της κατάθεση η γειτόνισσα περιγράφει πως κοιμόταν στον καναπέ στου σαλονιού της στο ισόγειο του σπιτιού όταν στις "4:20 ώρα άκουσα ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γάβγιζε θα το άκουγα σίγουρα.

Ο σκύλος βέβαια ήταν ήσυχος και δεν ακουγόταν αλλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά το σπίτι το δικό μου και της Καρολάιν είναι μεσοτοιχία και ακούγονται ήχοι από το ένα σπίτι στο άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ακούγονται όλα αν μία γάτα της Καρολάιν νιαουρίσει εγώ την ακούω και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στην Καρολάιν να μου πει αν όλα ήταν καλά με τα ζωάκια."

Η μάρτυρας αναφέρει ότι μετά το το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσε ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. "Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά." καταθέτει.

Τι λέει ο εκπαιδευτής του πιλότου

Η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού ανατρέπει τους ισχυρισμούς του πιλότου που στις περιγραφές του έκανε λόγο για πολύωρη παραμονή των ληστών στη μεζονέτα. Καθοριστική, ωστόσο, ήταν και η κατάθεση του εκπαιδευτή του κατηγορούμενου που στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας.

Η αστυνομία αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος διαπίστωσε ότι οι περιγραφές του κατηγορούμενου παρουσιάζουν "χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι."

Στην κατάθεση του ο εκπαιδευτής-εξεταστής του κατηγορούμενου αναφέρεται στη συνομιλία που είχε μαζί του λίγες ώρες μετά την κηδεία. "Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Στην ροή της κουβέντας και στις περιγραφές που κάναμε καταλάβουμε ότι υπήρχαν πολλές ομοιότητες στις δύο αυτές περιπτώσεις." κατέθεσε συμπληρώνοντας πως ο 33χρονος του είπε ότι θυμόταν το περιστατικό.

"Η ληστεία που είχε γίνει σε μένα και τη σύζυγό μου ήταν βάναυση αφού η γυναίκα μου νοσηλεύτηκε πολλές μέρες στο κατ από το ξύλο που είχε φάει από τους ληστές και στην αρχή δεν ξέραμε αν θα καταφέρει να ζήσει. Γι’ αυτό το λόγο εκείνο το διάστημα συζητιόταν πολύ στην εταιρεία που δούλευα παλιά και σε όλα τα αεροδρόμια που υπήρχαν γνωστοί μου.

Για το περιστατικό αυτό είχα μιλήσει και σε προσωπικό επίπεδο με πολλούς συναδέλφους και φυσικά τόχαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση." κατέθεσε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως συμπαθεί πολύ τον 33χρονο "για το ήθος και το χαρακτήρα του". "Φυσικά λοιπόν για μένα και τη σύζυγό μου ήταν μια τραυματική εμπειρία και στις συζητήσεις που κάναμε ήμουν πάντα αναλυτικός για να καταλάβουν όλοι υπόλοιποι πραγματικά περάσαμε στα χέρια αυτών των ανθρώπων."