Πότε θα παρθούν αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πότε θα παρθούν αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σήμερα ξεπεράστηκαν οι 7.250.000 εμβολιασμοί

Για το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, που επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας, σήμερα ξεπεράστηκαν οι 7.250.000 εμβολιασμοί.

«Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, οι Επιτροπές προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη ζωή», σχολίασε συμπληρωματικά.

«Η Επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως, έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία, ενώ θα συνυπολογιστεί και η συνταγματικότητα», ενώ

τόνισε ότι, «ο πρωθυπουργός δεν πήρε αποφάσεις, αλλά θα εξεταστεί και μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν αποφάσεις».

Όσον αφορά στο θέμα των προνομίων, είπε ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα», ενώ σχετικά με το τέλος της διάθεσης των self tests είπε ότι, «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεχίσει, κάποιοι Σύλλογοι έχουν τις αντιρρήσεις τους».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακό χαμό» τα όσα ακούστηκαν για το AstraZeneca και τη δεύτερη δόση και είπε ότι πάνω από το 93% όσων είχαν προγραμματισμένη τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο σκεύασμα την έκαναν τις τρεις πρώτες μέρες και πλέον, το ποσοστό όσων την κάνουν είναι ίσο με όσους κάνουν τη δεύτερη δόση της Pfizer.

1
σχόλιο
  1. avatar at54

    Ο κος Κικίλιας θεωρεί ευεργέτημα εκ μέρους της κυβέρνησης την παροχή ελευθερίας και την αναπνοή στους Έλληνες πολίτες, όπως και η Εφορία, αφού μου έκλεψε το 40% για ενοίκια 10 μηνών, θεώρησε ευεργέτημα την επιστροφή των μισών από τα κλεμμένα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, λυπάμε τα παιδιά μας, αλλά και με παντελώς πουλημένα ΜΜΕ τι έμεινε να περιμένουμε πια ;;;; Αυτές τις μέρες προκειμένου να περάσουν τους νόμους που μας κάνουν σκλάβους, τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με ότι άλλο μπορούν, εκτός από την πραγματικότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...