Κοντοζαμάνης: Από τα σούπερ μάρκετ η διανομή των self test σε Αχαΐα και Αττική

Κοντοζαμάνης: Από τα σούπερ μάρκετ η διανομή των self test σε Αχαΐα και Αττική

Μετά την άρνηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων των δύο περιοχών να συνεχίσουν τη διανομή τους

Από τα σούπερ μάρκετ θα διανέμονται τα self test για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε Αχαΐα και Αττική, λόγω της άρνησης των Φαρμακευτικών Συλλόγων των δύο αυτών περιοχών να συνεχίσουν να τα διανέμουν δωρεάν, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κονοτζομάνης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα self test είπε: «Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στην συνέχεια είπε, πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσει θετικά, ενώ άφησε αιχμές για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αχαΐας και Αττικής, που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις, λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests, με τον υφυπουργό να μιλά για «ανόητες δικαιολογίες»!