Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων σε Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων σε Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη

Τοπικές εξάρσεις που αποδίδονται στη χαλαρότητα και την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζουν οι επιστήμονες

Αύξηση κρουσμάτων -κυρίως σε νεαρής ηλικίας άτομα- σε Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες, όπως έκανε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, τα κρούσματα στις περιοχές αυτές εντοπίζονται όλο και σε πιο νεαρές ηλικίες, κάτι που οφείλεται στην χαλαρότητα. Ακόμη, σημείωσε ότι σε υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα εντοπίζεται στη Δυτική Αττική, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την Φλώρινα. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, όλες σχεδόν οι υπόλοιπες περιοχές είναι στο "πράσινο", με τη μείωση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στη χώρα να ανέρχεται στο 37%. Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 35 έτη.

Ο δείκτης θετικότητας Rt έχει μειωθεί στο 0,76, ενώ σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, έως το τέλος του Ιουνίου οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από τους 100.