Σε κώμα 42χρονος 10 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – «Έχει φύγει ο άνθρωπός μας»

Σε κώμα 42χρονος 10 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – «Έχει φύγει ο άνθρωπός μας»

Πώς σχολίασε το τραγικό περιστατικό η Αθηνά Λινού

Σε κώμα έπεσε 10 ημέρες με τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca ένας 42χρονος άνδρας με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (17/06) στο MEGA η αδερφή του 42χρονου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι. Όλοι η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων».

Τη στιγμή αυτή ο αδερφός της είναι στην εντατική σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κώμα. «Έχει φύγει ο άνθρωπός μας, δεν υπάρχει. Δεν είναι ακόμα κλινικά νεκρός» είπε σπαρακτικά.

Όπως περιέγραψε, 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του ο 42χρονος εμφάνισε σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ. «Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από τη ασθένειά του» είπε. Μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι για την παρενέργεια οφείλεται το εμβόλιο.

«Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στη λίστα», σημείωσε, τονίζοντας ότι ο 42χρονος είχε ενημερώσει για τα προβλήματα υγείας του τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο», είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...