Σοβαρή καταγγελία για εργαζόμενο στο «Σωτηρία» ότι με κάμερες κατέγραφε τις νοσοκόμες στα αποδυτήρια

Σοβαρή καταγγελία για εργαζόμενο στο «Σωτηρία» ότι με κάμερες κατέγραφε τις νοσοκόμες στα αποδυτήρια

Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων

Τρομάζει η σοβαρή καταγγελία που έγινε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για την ύπαρξη εργαζόμενου με έφεση στις παράνομες καταγραφές με κάμερες στα αποδυτήρια, που άλλαζαν οι νοσοκόμες.

Όλο το προσωπικό είναι ανάστατο και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες όταν άλλαζαν τα ρούχα τους.

«Ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής», είπε ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κώστας Κουτρουμάνος.

Όπως αναφέρθηκε στο Mega, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων στόχο αποτελούσαν οι γυναίκες νοσηλεύτριες, οι οποίες και λόγω των μέτρων για κορονοϊό πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου πριν πιάσουν βάρδια και όταν τελείωναν.

«Εμείς δεν έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε υλικό εμείς από εδώ και από κει που ρωτάμε, καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οποίο στεκόμαστε στην καταγγελία ενός επώνυμου εργαζόμενου και ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία», σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνος.

Ο ύποπτος κατέγραφε από τις κάμερες, όμως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι έκανε το υλικό που ήρθε στα χέρια του κι αν το έχει διακινήσει.

«Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς, ένα νοσοκομείο Ιστορίας με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να δυσφημήσει το νοσοκομείο.

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: «δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Μας αναφέρει ότι ο εν κύριος που μηνύεται έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής. Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα, ο ίδιος ανάφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους».