Άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Θα υπάρξουν βροχοπτώσεις, αλλά δεν θα είναι γενικευμένες

Μειώνονται οι βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα και θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και με ήλιο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Αιγαίου αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ωστόσο, στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες σημειωθούν μπόρες, και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημεράκι αναμένονται βροχές μέτριας έντασης, με μικρότερη πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο καιρού του Mega.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα ανέβει λίγο και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες στους 27-29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα νότια δυτικοί μέχρι 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί, το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 20-30 και οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει για λίγο στα πιο βόρεια και ανατολικά της πόλης. Στα γύρω ορεινά όμως προβλέπονται πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία από 19-30 και οι άνεμοι το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.

Είναι προφανές ότι η αστάθεια του καιρού θα παραμείνει, αλλά με μικρότερα... σκαμπανεβάσματα.