Άρση μέτρων: Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή – Στο τραπέζι νυχτερινά κέντρα και παιδότοποι

Άρση μέτρων: Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή – Στο τραπέζι νυχτερινά κέντρα και παιδότοποι

Ποια ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος

Νέα μέτρα χαλάρωσης αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη (17/06).

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στη συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της επαναλειτουργίας εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους που τους έχουν κάνει εσωτερικούς για τον χειμώνα και εξωτερικούς για το καλοκαίρι. Επίσης θα εξεταστεί το ζήτημα για άνοιγμα των παιδότοπων, επίσης από τις 19 Ιουνίου, όπως και εκείνο της αύξησης του ορίου των ατόμων μέσα στα καταστήματα.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και το θέμα των νυχτερινών κέντρων όταν το ποσοστό του εμβολιασμού αγγίξει το 50% με τη μία δόση, όμως, πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test και μάλλον, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί και ένα ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

Ακόμη, η Επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς, βέβαια, κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα πάρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.