Απεργία: Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά – Διαμαρτυρίες από επιβάτες

Απεργία: Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά – Διαμαρτυρίες από επιβάτες

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον λόγο από το ότι μας κουβάλησαν για να ασκήσουμε πίεση σε όσους απεργούν»

Σκηνικό έντασης καταγράφηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (16/06) στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρά το γεγονός ότι η απεργία των ναυτεργατών κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021), αυτή πραγματοποιείται κανονικά σήμερα. Σύμφωνα με το OPEN, εισιτήρια δεν εκδίδονται, ενώ αρκετοί ταξιδιώτες έχουν κατέβει στον Πειραιά για να τα αλλάξουν.

Παράλληλα, αρκετοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν, καθώς, όπως είπε μία ταξιδιώτισσα, την ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πάει στο λιμάνι με τις αποσκευές της, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία.

«Γνώριζα ότι υπάρχει απεργία, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας ποια σωματεία προχωρούν στην απεργία. Έχει ευθύνη η εταιρεία», είπε η ίδια. Άλλος ταξιδιώτης είπε ότι «από την εταιρεία του είπαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά και ότι δεν θα γίνει η απεργία γιατί θα είναι παράνομη».

Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι «μας ταλαιπώρησαν οι εταιρείες» ενώ άλλοι είπαν ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον λόγο από το ότι μας κουβάλησαν για να ασκήσουμε πίεση σε όσους απεργούν».