Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Δείτε τι έπεσε στην έκθεση

Άνοιξε η αυλαία σήμερα, Δευτέρα (14/06) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Πανελλήνιες 2021: Το θέμα της έκθεσης

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τρίτη (15/06) αρχίζουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) με τα Νέα Ελληνικά.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν φέτος τις εξετάσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Βασικός όρος για την προσέλευση των υποψηφίων και των καθηγητών στα εξεταστικά κέντρα είναι η ύπαρξη αρνητικού self test για τον κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.