Πλησιάζει το τέλος του lockdown στην Ελλάδα: Νέες ανάσες ελευθερίας – Όλα τα μέτρα

Πλησιάζει το τέλος του lockdown στην Ελλάδα: Νέες ανάσες ελευθερίας – Όλα τα μέτρα

Από αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι τη 1:30 - Ξεκινάει η μουσική στους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση - Ανοίγουν την Τρίτη οι σχολές χορού

Η ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τις ευχάριστες ειδήσεις για τις νέες ανάσες ελευθερίας από αύριο κιόλας (12/6), όπως τις ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και είναι εμφανές ότι πλησιάζει το τέλος του lockdown στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε τον... οδικό χάρτη με την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 1:30, την έναρξη της μουσικής στην εστίαση, την επανεκκίνηση των σχολών χορού, αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας στα δημόσια θεάματα.

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά:

  • Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα από τη 01:30 έως τις 05.00 το πρωί.
  • Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.
  • Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.
  • Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από 15/06 επαναλειτουργούν οι σχολές χορού και στις λαϊκές αγορές η απόσταση στους πάγκους θα είναι 1 μέτρο.
  • Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  • Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Για στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...