Λευτέρης Λαζάρου: Δεν θα αστυνομεύσω τον εμβολιασμό – Δεν θα διώξω κανέναν πελάτη

Λευτέρης Λαζάρου: Δεν θα αστυνομεύσω τον εμβολιασμό – Δεν θα διώξω κανέναν πελάτη

Τι προτίθεται να κάνει εάν κάποιος εργαζόμενός του είναι αρνητής

Τις απόψεις του αναφορικά με τα προνόμια που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού διατύπωσε το πρωί της Παρασκευής (11/06) ο διακεκριμένος σεφ και επιχειρηματίας της εστίασης Λευτέρης Λαζάρου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γνωστός σεφ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «ούτε πελάτη θα διώξω, ούτε θα απολύσω εργαζόμενο», αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως, είπε ότι αυτό που προτίθεται να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τον υπάλληλό του να κάνει το εμβόλιο για να είναι ασφαλής.

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό, ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Λευτέρης Λαζάρου: Τι προτίθεται να κάνει εάν κάποιος εργαζόμενός του είναι αρνητής

«Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενούς μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις. Όπως συμπλήρωσε «έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

«Ήμασταν έναν χρόνο άνεργοι», τόνισε ο κ. Λαζάρου και πρόσθεσε: «Τι θα πω σε έναν εργαζόμενο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον πείσω, είτε εγώ είτε η Πολιτεία».