Υπόθεση Folli Follie: Σε ποιους «δείχνει» εδώλιο ο εισαγγελέας

Υπόθεση Folli Follie: Σε ποιους «δείχνει» εδώλιο ο εισαγγελέας

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση ξεκίνησε

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie.

Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας οδήγησε σε άσκηση ποινικής δίωξης, με αφορμή τα πολυσυζητημένα emails του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με το διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie στα οποία γινόταν αναφορά σε «ισχυρούς συμμάχους».

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς παραπέμπει τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίνοντας ότι προκύπτουν αποχρώσεις ενδείξεις σε βάρος του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, Επίσης, τον τότε διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie και πλέον προφυλακισμένος Τζώρτζη Κουτσολιούτσος αλλά και τον διευθυντή ασφαλείας για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής του ομίλου, το Δεκέμβριο του 2018 προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας. Με κλητήριο θέσπισμα οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώ έχουν προθεσμία 15 ημερών για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να ζητήσουν την ανάκληση της παραπομπής τους σε δίκη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie σε βάρος του πρώην προέδρου αλλά και μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αρχικά, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες σκόπιμης αδράνειας των μηνυομένων. Ένα μήνα αργότερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας «έβγαλε» από αρχείο τη δικογραφία καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία από την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου στη FFG από την Price Water House Coopers.