Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στη ζωή μας από αύριο Σάββατο

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στη ζωή μας από αύριο Σάββατο

Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας

Καθοδική πορεία παρουσιάζουν τα κρούσματα στη χώρα μας καθώς χθες ανακοινώθηκαν 781 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 376, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 102 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου 133 ασθενείς.

Έτσι από αύριο Σάββατο θα πάρουμε περισσότερες ανάσες δροσιάς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από αύριο, Σάββατο, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας κατά μία ώρα από τις 12:30 τα μεσάνυχτα που ισχύει έως σήμερα στη 01:30.

Επίσης θα αυξηθεί το όριο των ατόμων που μπορούν να παρεβρεθούν σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από 100 που είναι σήμερα στα 300 με τη μουσική στη διαπασών και χωρίς το άγχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Από τον Ιούλιο θα έρθει η πλήρης άρση των μέτρων, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έτσι από 1η Ιουλίου αναμένεται να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ακόμη θα αυξηθεί το όριο των ατόμων που μπορούν να παρεβρεθούν σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από 100 που είναι σήμερα στα 300 με τη μουσική στη διαπασών και χωρίς το άγχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Αποφασίστηκε επίσης:

  • Αύξηση από αύριο, Σάββατο, του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας εμβαδού έως 100 τ.μ.
  • Επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.
  • Επανέναρξή των εμποροπανήγυρων μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα και για άλλες δραστηριότητες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...