Απεργία: Τεράστια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Δείτε τις εικόνες

Απεργία: Τεράστια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Δείτε τις εικόνες

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ρολά κατέβασε σήμερα η χώρα λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε καθώς χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Aκινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

2
σχόλια
 1. avatar Nikos Georgaras.

  Καλά,... εσείς δεν είστε που δώσετε την μεγάλη πλειοψηφία για την νίκη του "Επιτελικού Κράτουσ"!!!
  Τώρα γιατί διαμαρτύρεστε;
  Απορροίας Άξιον?

 2. avatar Nikos Georgaras.

  Απορροίας άξιον!
  Καλά,..... εσείς δεν είατε που δώσατε τηνσυντριπτική πλειοψηφία στο επιττελικό κράτος;
  Τώρα γιατί διαμαρτύρεστε που επιτελούνται "...τα του Επιτελικού Κράτους"!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...