Γώγος: Φοβόμαστε το 4ο κύμα και χρειαζόμαστε το τείχος ανοσίας 

Γώγος: Φοβόμαστε το 4ο κύμα και χρειαζόμαστε το τείχος ανοσίας 

«Είναι σαφές ότι πάμε καλυτέρα, δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες προβλέψεις και αυτό δείχνει την ισχύ της εμβολιαστικής κάλυψης»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα είναι πλέον καλύτερα, αλλά χρειάζεται τείχος ανοσίας για να αποφύγουμε το 4ο κύμα του φθινοπώρου,  επισήμανε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος.

«Πάμε με βήμα – βήμα κάθε Παρασκευή κρίνουμε βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων. Είναι σαφές ότι πάμε καλυτέρα δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες προβλέψεις, και αυτό δείχνει την ισχύ της εμβολιαστικής κάλυψης» σημείωσε.

«Φοβόμαστε και απευχόμαστε το 4ο κύμα το φθινόπωρο, έχει να κάνει με το τείχος ανοσίας αν μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο είναι τέτοιο που αποτρέπει τη διασπορά, σαφώς πάνω από 60% με 70% θα βοηθήσει να το αποφύγουμε μαζί με τα τεστ» εξήγησε.

«Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού είναι πλέον προφανής και φέρνει στο τραπέζι διάφορα» σχολίασε εξάλλου, ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 65% στους μεγάλους είναι λίγο πίσω.  Διευκρίνισε ότι μόλις ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα της αναγκαιότητας εμβολιασμένων για συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες κατ’ εξοχήν τους υγειονομικούς, αλλά και όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους.