«Άναψαν τα αίματα» μεταξύ Βασιλακόπουλου και Γιαννακού – «Δεν είμαστε σε γενική συνέλευση»

«Άναψαν τα αίματα» μεταξύ Βασιλακόπουλου και Γιαννακού – «Δεν είμαστε σε γενική συνέλευση»

Καυγάς με φόντο τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Καυγάς μεταξύ του καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (09/06), με φόντο τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ειδικότερα, η ένταση χτύπησε «κόκκινο» στον αέρα του OPEN, όταν ο κ. Γιαννακός καταλόγισε στον κ. Βασιλακόπουλο ότι στοχοποιεί τους υγειονομικούς. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, από τα στοιχεία δεν προκύπτει διασπορά στα νοσοκομεία με ευθύνη των υγειονομικών, που τόνισε πως έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% (στα νοσηλευτικά ιδρύματα), κάνουν κάθε εβδομάδα self test, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιαννακός έκανε αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου περί «αμόρφωτων υγειονομικών», παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι πλέον «είναι πιο προσεκτικός».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξήγησε πως αναφερόταν στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που, όπως δήλωσε, είναι «και θέμα μόρφωσης». Επέμεινε δε πως στον νοσηλευτικό κλάδο υπάρχουν άτομα χαμηλής μόρφωσης, με τον κ. Γιαννακό να αντιδρά στα λεγόμενά του.

«Μα δεν με αφήνετε να μιλήσω επιτέλους. Δεν είμαστε σε γενική συνέλευση», του απάντησε ο καθηγητής και συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς όσο λιγότερη είναι η μόρφωση τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο κ. Γιαννακός είπε πως αυτές οι δηλώσεις «αδικούν» τον καθηγητή. «Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε» συμπλήρωσε.

«Σε όλες τις στατιστικές το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου αυξάνει πολύ με το επίπεδο μόρφωσης», ανταπάντησε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαϊκισμός έχει και όρια».