Προνόμια εμβολιασμένων: Στο «τραπέζι» τα COVID free εστιατόρια και μπαρ

Προνόμια εμβολιασμένων: Στο «τραπέζι» τα COVID free εστιατόρια και μπαρ

Κουβέρ… μόνο για εμβολιασμένους

«Παράθυρο» για COVID free εστιατόρια και χώρους διασκέδασης από το φθινόπωρο άφησε ανοιχτό χθες, Τρίτη (08/07) στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, oρατό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο -από το φθινόπωρο και μετά- αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και επιχειρήσει να μπει παράδειγμα σε ένα εστιατόριο να μην καταφέρετε να γευματίσει αλλά να φάει… πόρτα. Βέβαια, στη σχετική του αναφορά ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι -όπως είπε- θα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν αυτή την επιλογή.

Κουβέρ… μόνο για εμβολιασμένους

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους. «Και βέβαια ουδείς -να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα- το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιους θα βάλουν και ποιους όχι στο μαγαζί τους, κάτι που δεν αφορά μόνο την εστίαση.

«Θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτή τη συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τις διευκολύνσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η συζήτηση περί προνομίων σε εμβολιασμένους έχει μέχρι στιγμής «αγγίξει» συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και γήπεδα, ενώ θα δοθεί και το πράσινο φως σε επιχειρήσεις να μπορούν «παροπλίζουν» για όσο διάστημα χρειαστεί όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Όπως προβλέπει το σχέδιο που βρίσκεται στα «σκαριά», η είσοδος φαίνεται πως θα είναι ελεύθερη στους παραπάνω χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί και θα επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

«Ναι» στα Covid free μαγαζιά από τους ιδιοκτήτες

Θετικά βλέπουν οι επιχειρηματίες, ειδικά της εστίασης, τη δυνατότητα να εξυπηρετούν μόνο τους πελάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ελπίζοντας πως έτσι θα αποφύγουν ένα ενδεχόμενο νέο κλείσιμο σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας μετά το καλοκαίρι.

Παράλληλα, σημειώνουν πως θα υποχρεώσουν και το προσωπικό των καταστημάτων τους να εμβολιαστεί, όπως αναφέρει το MEGA.