Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Οι αλλαγές για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Οι αλλαγές για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι θα γίνει με τους γάμους

Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι ειδικοί προκειμένου να αποφασίσουν για τα τελευταία μέτρα που έχουν απομείνει από το lockdown.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει για την μουσική στην εστίαση, το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και το πλαίσιο των γάμων στους γάμους και τις βαπτίσεις.

Οι επιστήμονες αναμένεται να εισηγηθούν την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τις 12:30 που ξεκινά σήμερα, θα ξεκινά άμεσα, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, από τη 01:30 την νύχτα.

Για την εστίαση τώρα, όπως όλα δείχνουν, τέλος φαίνεται πως μπαίνει στην απαγόρευση της μουσικής.

Κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους.

Για τους γάμους το βασικό σενάριο θέλει την ημερομηνία ορόσημο να είναι η 1η Ιουλίου όποτε και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επιτραπεί η τέλεση των δεξιώσεων με ανώτατο όριο τα 200 άτομα σε ανοιχτά κτήματα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ωστόσο, φαίνεται πως ο βηματισμός είναι πιθανόν να είναι ακόμα πιο ταχύς αφού εντός του μήνα ίσως επεκταθεί το όριο στα 200 άτομα και από 1η Ιουλίου στα 250 ή 300.