Κτηνωδία στην Εύβοια: Πάνω από 10 ζώα δηλητηριάστηκαν από φόλες στην παραλία της Αγίας Άννας

Κτηνωδία στην Εύβοια: Πάνω από 10 ζώα δηλητηριάστηκαν από φόλες στην παραλία της Αγίας Άννας

Κάποιοι προσπαθούν να εξοντώσουν τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αγίας Άννας στην Εύβοια ότι κάποιοι δηλητηριάζουν συστηματικά τα σκυλιά και τις γάτες που κυκλοφορούν ελεύθερα στην παραλία της περιοχής. Στην ουσία πρόκειται για εγκληματική ενέργεια διαρκείας, καθώς στόχος είναι τα ζώα να πεθάνουν από τις φόλες που έχουν ρίξει.

Περισσότερα από 10 ζώα (σκύλοι και γάτες) εντοπίστηκαν νεκρά το τελευταίο διάστημα, όπως μετέδωσε το eviathema. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Τουλάχιστον 12 ζώα να έχουν βρεθεί νεκρά. Το Σάββατο νεκρό βρέθηκε ένα σκυλάκι, το οποίο ήταν ναι μεν αδέσποτο, ωστόσο το φρόντιζαν όλοι οι περίοικοι.

Την αμέσως επόμενη ημέρα εντοπίστηκε μια σκυλίτσα με τα 8 κουτάβια της, δηλητηριασμένα και για καλή τους τύχη οι άνθρωποι που τα βρήκαν γνώριζαν την διαδικασία και τα έσωσαν από τον θάνατο ενώ εχθές Δευτέρα ακόμη ένα σκυλί και μια γάτα σήμερα Τρίτη 08/06.

Ήδη έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής από τους κατοίκους, ενώ για τέτοια παράβαση οι ποινές είναι για κακουργηματικές πράξεις και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξη.