Αποφασίζουν για τη μουσική στην εστίαση – Χαλαρώνει κι άλλο το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Αποφασίζουν για τη μουσική στην εστίαση – Χαλαρώνει κι άλλο το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Στο τραπέζι της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων θα τεθούν και πάλι την Τετάρτη οι δεξιώσεις και τα πανηγύρια

«Πράσινο φως» στην αναπαραγωγή μουσικής στους χώρους εστίασης και στη χαλάρωση κι άλλο στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αναμένεται να δώσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Star, οι εικόνες διοργάνωσης πάρτυ με μουσική και χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου φαίνεται ότι ωθεί την επιτροπή των ειδικών στην απόφαση να επιτραπεί η μουσική σε καφέ, εστιατόρια και beach bars ήδη από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Φυσικά, τα μέτρα που αφορούν τις αποστάσεις, θα εξακολουθούν να ισχύουν και δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι τη 1:30 τα ξημερώματα, αντί τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Αλλαγές φαίνεται ότι έρχονται και στον αριθμό των καλεσμένων, που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star, για τα κτήματα δεξιώσεων θα αυξηθούν οι καλεσμένοι από 100 που είναι μέχρι σήμερα, σε 250 με 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όμως ο αριθμός θα ειναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.

Σκέψεις υπάρχουν να μπουν μετρά και στην πίστα και συγκεκριμένα να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που να χορέψουν ταυτόχρονα, κάτι ωστόσο που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστεί, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μάλιστα, όσον αφορά τα πανηγύρια, υπάρχουν φόβοι, αφού πέρσι που δεν υπήρχε το ίδιο ιικό φορτίο, τα πανηγύρια προκάλεσαν τοπικές επιδημίες και «κοκκίνισαν» ολόκληρες πόλεις.