Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου

Ο καθηγούμενος Εφραίμ νοσηλεύεται για 11η ημέρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο 65χρονος μοναχός, του οποίου η υγεία του ήταν από πριν επιβαρυμένη, διασωληνώθηκε στις 4 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τους οποίους επικαλείται η ΕΡΤ, δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, με τον πυρετό να παραμένει μεταξύ 39-40. Οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιον Όρος. Ο Γέροντας Εφραίμ είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό στις 21 Μαΐου. Παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και αρχικά ήπια συμπτώματα, τα οποία επιδεινώθηκαν τις επόμενες ημέρες και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο νοσοκομείο.