Αυτό είναι το πρώτο covid free νησί της Ελλάδας – Έχει εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού

Αυτό είναι το πρώτο covid free νησί της Ελλάδας – Έχει εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού

«Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, απευθυνόμαστε στους τουρίστες και πρέπει να νιώθουν ότι έρχονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές»

Το πρώτο νησί που είναι Covid free έγινε η Κύθνος, τους κατοίκους της οποίας συνεχάρη πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας (07/06) ο Σταμάτης Γαρδέρης, δήμαρχος Κύθνου, «το 100% του πληθυσμού του νησιού έχει κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου της Pfizer».

«Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, απευθυνόμαστε στους τουρίστες και πρέπει να νιώθουν ότι έρχονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές», σημείωσε ο κ. Γαρδέρης, τονίζοντας ότι στο νησί δεν έγινε ξεχωριστή καμπάνια για τον εμβολιασμό, απλά οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν υπέρ και συμπαρέσυραν και τους πιο σκεπτικούς.

Στο νησί χρησιμοποιούνται κανονικά οι μάσκες, αν και σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας, «θα μπορούσε να επιχειρηθεί η απόλυτη  ελευθερία μέχρι να ξεκινήσει ο τουρισμός».

Σημειώνεται ότι στην Κύθνο, έχει εμβολιαστεί και όλο το προσωπικό της εστίασης, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη κλείσει από τότε που χαλάρωσαν τα μέτρα.