Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για μουσική στα μαγαζιά και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για μουσική στα μαγαζιά και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για τις αποφάσεις σε σχέση με τη διασπορά του κορονοϊού - Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης - Ποια θα είναι η αύξηση ατόμων στις δεξιώσεις

Το ομολογούν πλέον και οι ειδικοί, εκείνοι που μελετούν συνεχώς τα στοιχεία της διασποράς του κορονοϊού, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί. Ο κόσμος βέβαια περιμένει με αγωνία την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:00, αλλά και την έναρξη της μουσικής στα μαγαζιά και υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες «κλειδιά».

Βασικά αυτά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 11 Ιουνίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάποια σχετική απόφαση. Ωστόσο, μετά τα πάντα θα είναι ανοικτά κι αν συνεχιστεί η ύφεση και η πτωτική τάση των κρουσμάτων, τότε θα πέσει στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε αυτό το μοτίβο φαίνεται πιθανό ταυτόχρονα να επιτραπεί και η μουσική στα μαγαζιά εστίασης, που λειτουργούν με κόσμο στους εξωτερικούς χώρους, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Εφόσον τα πράγματα συνεχίσουν με μείωση της διασποράς, όλα οδηγούν ότι τέλος του Ιουνίου θα επιτραπεί και το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης

Οι δεξιώσεις

Για την 1η Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι επιτραπούν καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων και από τα 100 άτομα που είναι αποδεκτά τώρα, θα διπλασιαστεί ο αριθμός και θα φτάσουν τα 200.

Βεβαίως, σε όλα αυτά συνηγορεί και το γεγονός ότι από τον Ιούλιο αναμένεται ο τουριστικός κλάδος της χώρας να... ζωντανέψει με την έλευση περισσότερων επισκεπτών από το εξωτερικό και να για να ικανοποιηθούν θα πρέπει η Ελλάδα να τους προσφέρει όλες τις ευκολίες και η διασκέδαση το βράδυ είναι κάτι που αποζητούν. Λογικό είναι λοιπόν αυτές οι ελευθερίες να ισχύσουν και για τους Έλληνες, ενώ βοηθητικό προς σε αυτή την κατεύθυνση είναι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωράει με πολύ καλό ρυθμό.