Self test: Πότε θα μπορούν να προμηθευτούν ξανά οι δημόσιοι υπάλληλοι και πόσα

Self test: Πότε θα μπορούν να προμηθευτούν ξανά οι δημόσιοι υπάλληλοι και πόσα

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα

Πλησιάζει η σειρά των δημοσίων υπάλληλων να προμηθευτούν ξανά self test, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα μπορούν να πάρουν τρία self tests από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Οι εν λόγω αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για κορονοϊό αφορούν στις εβδομάδες 7 – 12 Ιουνίου, 14 – 21 Ιουνίου και 21 – 27 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν εργάζονται με τηλεργασία, είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία. Στη συνέχεια, μπορούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr έως και τα τέλη της κάθε εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια των self test πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εκτός των self tests, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβληθούν σε rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική.