Λιμάνι Πειραιά: Αυξημένη κίνηση ενόψει Σαββατοκύριακου – Τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Λιμάνι Πειραιά: Αυξημένη κίνηση ενόψει Σαββατοκύριακου – Τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στο πλοίο

Το καλοκαίρι έχει πλέον ξεκινήσει όπως και οι πρώτες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ. Ενόψει, λοιπόν, του πρώτου Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη. Για την επιβίβαση στα πλοία απαιτούνται συγκεκριμένα έγγραφα, όπως προβλέπουν οι κανόνες για την πανδημία.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να έχουν συμπληρώσει υποχρεωτικά την Ψηφιακή Δήλωση Υγείας. Σε αυτήν συμπληρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό test 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 24 ωρών. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να επιβιβαστούν με αρνητικό self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες. Συνεπώς, οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test.

Σύμφωνα με το MEGA, οι περισσότεροι επιβάτες φέρουν μαζί τους το έγγραφο και είναι ενημερωμένοι, ενώ απαραίτητη είναι και η χρήση μάσκας μέσα στο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρότητα των πλοίων είναι στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Η Ψηφιακή Δήλωση Υγείας:

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Σχετικά με την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και γενικά περί μετακίνησης προς τα νησιά μας και τα απαιτούμενα έγγραφα κλπ. Επιτρέψτε μου να αναρωτηθώ, για ποια έγγραφα μιλάμε και τι εγκυρότητα έχουν πολλά απ' αυτά; Θα μου πείτε από που πηγάζει αυτή η αμφισβήτηση και αν έχω αποδείξεις για όλα αυτά. Ελάτε τώρα, στην Ελλάδα ζούμε (εγώ προσωπικά εδώ και 69 έτη...)αυτό δεν φτάνει; Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση προς κάθε έναν που πιστεύει ότι θίγεται από τα γραφόμενά μου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...